TIPS att stretcha Hästen:)♥

Stretchbild

1. Håll den ena hand under hästens haka, eller ha en morot och försök få hästen att höja och sträcka ut halsen som på bilden. Musklerna på halsens undersida stretchas.

Stretchbild

2. Använd en morot och håll den mellan hästens framben. Försök att få hästen att ta moroten så nära marken som den kan. Musklerna i nacken och halsen och även ryggmusklerna stretchas.

Stretchbild

3. Använd en morot och håll den vid sidan av hästens armbåge. Både böjar- och sträckarmusklerna i nacke och hals stretchas. Hästen får inte hjälpa till i rörelsen genom att föra fram frambenen.

Stretchbild

4. Så småningom kan du hålla moroten vid hästens höft. Inte heller här får hästen ta något steg för att nå moroten.

Stretchbild

5. Lyft upp frambenet och ta tag om kotans baksida. För benet framåt - uppåt. Knät ska vara rakt. Börja med några decimeter från marken. Frambenets böjarmuskulatur och ryggmuskulatur stretchas.

Stretchbild

6. Optimalläget. Benet är helt rakt i 90 graders vinkel. Vid stretching varje dag kan det ta en- tre månader att nå hit.

Stretchbild

7. Lyft frambenet och håll om kotan med ena handen och ha en stödande hand runt knät. För benet bakåt. Skenbenet ska vara horisontellt. Sträva efter att kunna föra benet så långt bak som möjligt, utan att hästen tappar balansen. Bog- och mankmusklerna stretchas.

Stretchbild

8. Frambenet ska vara böjt, håll om knä och kota och luta dig bakåt så förs benet ut från kroppen. Bröstmusklerna stretchas.

Stretchbild

9. Håll om framknät med båda händerna och för det uppåt så mycket hästen kan. Bakre bröstmusklerna stretchas.

Stretchbild

10. När hästen kan hålla balansen och är van vid stretching kan man rotera frambenet medsols.

Stretchbild

11. Och motsols. Börja med små cirklar och gör dem sedan lite större. Hästen blir rörligare i bogen av denna stretch.

Stretchbild

12. En kraftfull stretching av bog- och mankmusklerna. För hästens framben framåt och framför det andra frambenet och håll någon decimeter ovanför marken.

Stretchbild

13. Lyft bakbenet och håll om kotan, om du vill kan du hålla en hand om hasspetsen. Benet sträcks framåt - uppåt. Så småningom kommer bakhoven att komma i höjd med framknät. Bakbenets lår- och skinkmuskler samt en del av ryggmusklerna stretchas.

Stretchbild

14. Lättaste sättet att utföra denna rörelse är att lyfta bakbenet och lägga det över ditt eget ben. Lägg en hand på hasen och tryck lite nedåt och för bakbenet så långt bakåt - uppåt som möjligt. Benet ska vara sträckt. Sänk benet om hästen stretar emot. Knästräckarmusklerna stretchas. OBS! Stå inte bakom hästen, utan brevid den!

Stretchbild

15. Här är det bra att ha en medhjälpare. Lyft det motsatta bakbenet och för det in under hästens mage. Lår- och sätesmusklerna stretchas.

Stretchbild

16. Håll om kotan och för benet utåt. Benet ska vara sträckt. Optimalt når man 45-60 graders vinkel från marken. Musklerna på bakbenets insida stretchas.

Stretchbild

17. Stå vid sidan av hästen och placera dina fingertoppar mitt under magen på hästen. Tryck uppåt. Hästen ska höja ryggen några centimeter. Det kan vara svårt att se själv så be någon kolla om hästen höjer ryggen. Ryggmusklerna stretchas.

Stretchbild

18. Ta tag om den "köttiga" delen av hästens svans. En rät linje ska bildas från korset till svansspetsen, som på bilden. Dra försiktigt och håll i ca 8 sek, släpp sedan sakta. Inga häftiga ryck! Kors-, länd- och ryggmusklerna stretchas. Ofta tycker hästen om svansstretch och håller emot och sänker ner nosen mot marken.

WHITHOUT YOU, I´M NOTHING.

Nu har jag vart och shoppat:D Först så skulle jag byta en tunika men jag glömde kvittot hemma): Men i ställe köpte jag en svart tunika på gina-Tricot och en blå tröja, 150:- reaa!!!:D Super nöjd faktiskt, Sen så gick mamma och jag till hööks och kollade om det fanns något till Tina, Hittade en super fin grej;P Sen så upp till IKEA, Brosan skulle köpa en bänk till rummet. Fast först så åt vi mat, Jag var så hungrig;P Sen sprang jag och runt och satt mej i olika fotöljer, Jag hade så ont i ryggen. Sen åkte vi till ryttarstugan och provade en stolek stärre på Tretorn; storlek 39, Men den kanske blir förstor eller så blir 38 förlitet? Jag ska tänka på saken;P sen så åkte vi till Horsetrack och kollade, Hittade en jätte fin brösta, Men den fick jag inte köpa): Det finns super fina grejer där, Verkligen. Så efter det så åkte vi hem. Så nu har jag kommit hem från en ridtur med Wiskan, Har börjat att sätta igång han efter hans jullov:D Så nu ska jag köra Gitar-hero♥



Bjuder på en sommar bild♥

Hästens bön

Tag mig ej från min moders sida
när som nyfött föl jag går.
Vänta med att på mig rida
till mitt tredje levnadsår.

På min rygg skall jag dig bära
i galopp - på solskensritt.
Men tillbaks till stallet, kära
låt mig då få gå i skritt

Ge mig foder, rykt och vatten.
Ha tålamod om jag är stygg.
Och i kalla vinternatten
lägg ett täcke på min rygg.

Rengör sadel, träns och rem.
För ej oljud i mitt stall
-tänk på att det är mitt hem.
Stäng min dörr mot vinden kall.

Jag vill leva för dig bara,
om min bön du nu förstår.
Då skall jag för alltid vara
din bästa vän i många år.

Och när min levnads slut är nära
tag mitt liv med varlig hand.
Led mig sista biten, kära,
till hästens evigt gröna land.


Merry Christmas♥


(Lånad bild)


(Lånad bild)




(Lånad bild)




Äntligen Julafton!! Första julen med ponni:D Fast det var jobbigt för jag var tvungen att vakna tidigare för att hinna med;P Först så öppnade vi nåra paket, Först så fick jag ridstrumpor, Smink, Ett linne som brosan hade köpt, Sen en tröja och lite annat små grejor. Sen så var det frukost men gröten ville aldrig bli färdig, Men då stack pappa och jag ner till stallet och fickade:D Wiskan såg ut som en snögubbe;P Sen när vi kom hem så var gröten fortfarande inte färdig så vi testade men den var inte god, Så då blev det julskinka:P Sen så var det bråttom in i duchen innan trolltyg i tomteskog börjar:D Sen kom farmor. Sen klockan 3 så åkte vi till mormor och morfar, Fast vi var försenad till kalle ankas jul, Men jag han kolla;P Sen åt vi mat och väntade på tomten:D Jag var skit nöjd med mina grejor. Bilderna som är där uppe var jag mest nöjd med!!♥ Fast fick andra grejer med.... Sen så spelade vi ett spel ( Man slår in ett paket så det blir svårt att öppna man kan ta silvertejp och presentsnöre och snurra runt massor av varv;P Massor av olika grejor, Det ska vara svårt att öppna:D Sen slår man en tärning och den som får siffran 6 får försöka öppna paketet, Och sen går tärningen runt och runt tils någon får suffran 6:D) Jag vann 2gånger(Y) Skit rolig kväll. Klockan 12 någonting så var mamma och pappa trött så vi skulle hem, Sen så provade jag västen och stövlarna, Sprang runt och sånt;P Sen satt hela familjen och kollade på tv men mamma och pappa somnade fort;P

Nu hinner jag inte skriva mer för nu ska jag sova!!






Pussokram♥

Du vad jag längtar tills imorn♥ Klockan 13:05 är det trolltyg i tomteskog:D du vad jag längtar och klockan 15:00 så är det kalle ankas jul:D



Hoppas att alla får en riktigt bra jul

Önskar en riktig underbar ponny

Wiskers

..|♥|..God jul..|♥|..

God Jul!

&

Gott nytt år!


Önskar

Johanna och Wiskers♥





Hade ingen julbild på datorn:(

Nu har jag och.....

Nu har jag och brosan vart och skottat hela fram och baksidan:P Shit vad jobbigt det var, Men när vi var färdig så slängde vi oss i snön och hoppade och sånt, Det var så roligt när Vikor kastade mej i snön:D Sen så har jag vart i stallet och julpyntat;P Gick en bit med Wiskan idag också, Kom tillbaka och då hade mamma mockat och alla grejor, Tack mamma, Borstade av han och han stog och sov nästan;P Vi hade gjort en granris så vi kunde hänga upp i boxen:D Men när jag släppte in Wiskan så åt han betforen och sen så till höt, Sen så märkte han den och då var han så taskig så han drog ner den haha, Men som tur var så gjorde han inget mer med den så vi kunde ta upp den igen;P
Aah och nu sitter jag här och läser på tinas blogg och bdb



Torrshampoo

Något som är jättesmart att använda på vintern, och speciellt om man inte har varmvatten och/eller duschspilta i stallet är torrshampoo! Speciellt när man som jag har en skimmel som alltid lyckas få bruna fläckar på halsen, vilket är mindre kul när man har bråttom och ska iväg på träning. Det som är bra stt använda då är Veredus Easy White. Man sprayar bara på fläcken, väntar en minut och gnuggar bort. Vips är fläcken borta! Går jättesnabbt och enkelt, och man slipper blöta ner dem.

Det finns många olika torrshampoon, men tycker att Veredus Easy White är bäst. Den är framtagen speciellt för vita och gråa hästar, men fungerar säkert lika bra till vita ben och ljusa hästar!

Finns bland annat hos Ryttarstugan.se och kostar 149kr.

Veredus easy white


You are the one I love, the most wonderful little pony man can have!

Nu har jag vart och gått ut med Wiskan♥ Vi gick inte så långt, menmen. Så nu sitter jag här vid datorn och kollar på minnen från första dagen vi hade Wiskan:'( Så underbar han var.... Min lilla pluppelupp.





älskliiingsponny<3

L.O.V.E.♥

Nu sitter man här och fixar med bilder:D Men nu är det slut med det, Nu ska jag städa rummet:(
Och nu är det äntligen jullov










älskadeponny<3



Prommis tur idag....!!

Vaknade klockan 06:40 ungefär, Och då var det bara att kliva upp... Brosan hade sovmorron så jag fick äta frukost själv, Sen så fixade man till sej sen så skulle jag fixa saft men då var saften sluuut!!! Åhh vad arg jag blev!!! Sen så var det bara att gå, Mötte Tina på vägen. Vi kom preciis klockan åtta, Som tur var;P Sen gick Tina, Viola, Kryddan, Victoria och jag en runda, Det var skita klat:( Men Tina och jag blev rättså varma för vi puttade in kryddan i snöhögar;P Sen så gick vi till dom andra men då hade dom redan åkt hem:( Så då hade vi gåt förlänge... Haha.....  Men när vi kom till skolan så tittade vi på film och drack den svaga saften..Åhhhh.. det smakade BLÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!! Slutade ungefär vid 1 tiden eller nått;P







Du är underbar älskling<3







You are the world

Hej, Nu har jag inte bloggat på ÅR känns det som, Men jag har inte gjort så mycket, Vart på hoppträning på sista gången innan jul. Alva och jag har vart utklädda till tomtar:D Wiskers hade också en tomtemössa som dinglade när han hoppade, Men som tur var så är han så snäll så han kan ha det, Och plingor som jag satt på nosremen som jag tyckte var så gulligt, Men han brydde sej inte. Jag har också vart och pulsat i snön:D Han var så____ pigg så vi kunde inte knäppa jul kort:( Men det är bara roligt när han är pigg=) Sen när man började galopperade så ville han bara springa och springa. Så JÄVLA roligt:D Fick inge bilder för kameran kunde vi inte ta med oss för att det var så kalt och vidare;P Men nästa gång så ska jag knäppa kort♥


W♥I♥S♥KE♥R♥S

RSS 2.0